Vind de Juiste Investeerder voor Uw Onderneming:
Een Nieuwe Kans op Groei

Terugbetalingscapaciteit boven ambitie

In de afgelopen decennia hebben traditionele banken hun rol bij het verstrekken van kapitaal aan ondernemers herzien. Ze leggen beslist de nadruk op terugbetalingscapaciteit boven ambitie.

Ondernemers overwegen daarom alternatieve financieringsbronnen die een nieuwe horizon van mogelijkheden bieden; een financieringsbron met bereidheid om risico’s te omarmen voor potentieel grotere beloningen.

Of u nu een doorgewinterde ondernemer bent of aan uw eerste ondernemersavontuur begint, de zoektocht naar investeerders kan een uitdagend, maar lonend traject zijn. Onze ervaring stelt u in staat om op een efficiënte manier de juiste investeerders voor uw onderneming te vinden.

De Kosten van Investeerdersbemiddeling

Online vindt u dienstverleners die (beweren) u (te) kunnen helpen bij het vinden van investeerders. Men kiest daarbij vaak voor gestandaardiseerde processen, zoals het opstellen van ondernemingsplannen of het verbinden met financiële instellingen die u feitelijk ook zelf online kunt vinden. Maar als u daadwerkelijk op zoek bent naar (maatwerk in het vinden van) een investeerder, is het tijd om verder te kijken.

Wat Kenmerkt een Investeerder? Wat Drijft Hen?

Investeerders zijn niet één en hetzelfde. Ze kunnen vermogende particulieren zijn die af en toe investeren in projecten van vrienden en familie, of professionele investeerders die in verschillende ondernemingen investeren. Hun gemeenschappelijke doel? Rendement op hun investering. Maar velen worden ook gedreven door de opwinding van betrokkenheid bij innovatieve bedrijven en het helpen creëren van positieve ervaringen.

Er zijn investeerders met uiteenlopende interesses: sommigen richten zich op bedrijven in moeilijkheden, anderen op specifieke ontwikkelingsfasen (start-ups, groeifasen, volwassen bedrijven, enzovoort). De sleutel tot succes is om de investeerder te vinden die het beste bij uw bedrijf past.

De Juiste Match Vinden – Wat Telt Echt

Bij het zoeken naar investeerders zijn er diverse factoren om in overweging te nemen:

 1. De ervaring van de investeerder in uw branche.
 2. Zijn/haar interessegebieden en focus.
 3. Hoeveel betrokkenheid de investeerder na financiering wil hebben.
 4. Zijn/haar kennis van uw sector.
 5. De capaciteit om toekomstige investeringen te doen.
 6. De professionaliteit en achtergrond van de investeerder.
 7. De verwachte rendementsperiode.
 8. Voorkeurstype investering (bijv. leningen, aandelen, of een combinatie).
 9. De mate van zeggenschap die de investeerder wenst.
 10. Het type investeerder (informeel, business angel, investeringsmaatschappij, enzovoort).
 11. De persoonlijke klik en bereidheid om risico’s te nemen.

Een Succesvolle Samenwerking

Het allerbelangrijkste is dat er een sterke persoonlijke klik is tussen u en de investeerder. Onze meer dan vijftien jaar ervaring kan u helpen om deze match te vinden. En als de klik er is, maar u wilt voorbereid zijn voor de toekomst, kunnen wij u helpen om solide afspraken te maken.

Investeerders, van investeringsmaatschappijen tot informele investeerders, weten vaak precies wat ze willen (of denken op zijn minst precies te weten wat ze willen). U wellicht ook, maar het kan een goede beslissing zijn om te kiezen voor een partij zoals wij met veel ervaring.

Neem Vandaag Nog Contact Met Ons Op

Als u wilt ontdekken hoe wij u kunnen helpen de juiste investeerders te vinden voor uw bedrijf, neem dan vandaag nog contact met ons op. Samen zetten we stappen naar uw volgende zakelijke mijlpaal.