Ter volledige overname e-commerce onderneming (Personal Care & Beauty)

Wereldwijde verkoop

Betreffende onderneming heeft in de afgelopen jaren een substantiële groei doorgemaakt en staat klaar voor verdere uitbreiding met de juiste overnamekandidaat. De huidige eigenaren willen zich volledig focussen op een andere activiteit.

Onderneming verkoopt aan consumenten wereldwijd en realiseert de omzet via haar eigen platforms (25%) en marketplaces (75%) zoals Amazon en Bol.

Onderneming is niet plaatsgebonden en kan vanuit elke locatie in Nederland of daarbuiten worden gerund.

IT & Groeikansen

IT structuur & Efficiency
Onderneming investeert voortdurend in geavanceerde IT-infrastructuur, waaronder de migratie naar het Shopify-platform voor de eigen websites en de consolidatie van marketplace-beheer in één centraal systeem.

Groei- en Expansiekansen
• Mogelijkheid tot ontwikkeling van eigen merk(en).
• Uitbreiding naar nieuwe landen.
• Assortimentsuitbreiding en -optimalisatie.

Enkele kerncijfers

In 2023 verwerkte de onderneming gemiddeld 305 bestellingen per dag, wat neerkwam op een totaal van 111.363 bestellingen gedurende het jaar. De gemiddelde orderwaarde bedroeg in 2023 €17,92, met een hoger gemiddelde van €27,34 op de eigen websites.

Het bedrijf is actief in diverse Europese landen, waaronder Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Ook is het vertegenwoordigd op marketplaces in Europa, de VS, Canada en Mexico, met mogelijkheden voor verdere wereldwijde uitbreiding.

Het assortiment omvat meer dan 20.000 SKU’s, waarvan 15.000 actief en 9200 op voorraad. Het voorraadbeheer is efficiënt, met een voorraadwaarde van €300.000 excl. BTW en een bewezen staat van nog nooit verliesgevende verkoop in de afgelopen 10 jaar. De onderneming wordt beleverd door 26 Europese leveranciers.

De onderneming heeft duizenden (positieve) reviews met een gemiddelde score van 9,4. Het aantal terugkerende klanten (in deze sterk gegroeide onderneming) ligt rond de 15%.

Ter volledige overname

De onderneming wordt te koop aangeboden en is een interessante, winstgevende aanwinst voor strategische investeerders die willen uitbreiden in Personal Care & Beauty E-commerce, of voor degenen die een vliegende start willen maken in dit segment.

Interested? Please contact us