Internationaal gevestigd patent voor de wereldwijde hout- en bouwindustrie te koop aangeboden

Een composiet voor de hout- en bouwindustrie

Hout als bouwmateriaal speelt een belangrijke rol in de levens van miljarden mensen. Tegelijkertijd is het wereldwijde gebruik van hout als bouwmateriaal een enorme aanslag op de natuurlijke bronnen van de aarde. 

Betreffend patent is internationaal gevestigd en toegekend (Europa, Azië en de VS). Het patent ziet toe op een procedure voor de ontwikkeling van een houtcomposiet (een doorontwikkeling van zogenaamde “wpc” inclusief een alternatief voor tropisch hardhout). 

Het composiet vervangt en verbetert uiteenlopende hout/bouwproducten en kent derhalve vele toepassingsmogelijkheden in de wereldwijde hout- en bouwindustrie.

Grootschalige vervanging van hout

Het product is in potentie op wereldschaal een alternatief voor hout, zowel in de binnenruimte als buiten (kozijnen, wand-, vloer-en dakdelen).

Het composiet maakt bovendien het gebruik van additionele producten – die bij hout wel noodzakelijk zijn – juist ook veel minder of zelfs niet noodzakelijk.

In Europa hebben zich al co-investeerders gemeld voor het opzetten van een productiefaciliteit. 

Beschikbare resstromen en een duurzaam eindproduct

Het houtcomposiet wordt gefabriceerd op basis van toegankelijke reststromen. welke voldoende wereldwijd beschikbaar zijn. 

Het eindproduct  is heel duurzaam en bevat bovendien door industrie en eindgebruiker gewenste eigenschappen zoals onder andere bestendigheid tegen hoge (buiten)temperaturen, hoge onderhoudsvriendelijkheid en levensduur (+50 jaar).

Overnamesom 6M Euro

Het patent is als licentie voor specifieke gebieden zoals Nederland en/of Europa te verwerven, maar ook het gehele patent is te koop.

De vraagprijs voor de totale overname van het patent bedraagt 6 miljoen Euro. 

Interested? Please contact us