Groothandel (non food) naar retail, zoekt groeipartner

Breed en diep – samenhangend en onderscheidend – assortiment

De betreffende onderneming specialiseert zich in de import van een uitgebreid en diep assortiment non-food artikelen, dat vervolgens wordt geleverd aan retailers. Prognoses voor het jaar 2024 wijzen op een verwachte omzet van circa 2,5 miljoen euro, ondersteund door een indrukwekkende brutowinstmarge die de 50% overschrijdt.

De afgelopen vijf jaar heeft de onderneming consistent winstgevende resultaten behaald en een jaarlijkse sterke groei doorgemaakt. Deze groei is echter zo substantieel dat de behaalde winst niet toereikend is om de inkoop voor het komende jaar te financieren.

Periodieke inkoop

Om de retailketens te bevoorraden, wordt minstens twee keer per jaar ingekocht. De vraag vanuit retailers groeit jaarlijks. Voor verdere optimalisatie zoekt het bedrijf een groeipartner.

Hoewel de bank momenteel een belangrijke financier is, kan een grotere inkoopcapaciteit leiden tot aanzienlijk meer omzet en brutowinst.

Levering aan bekende retailketens in Nederland

Onderneming levert al jaren aan bekende retailketens in Nederland. 

Daarnaast is ook internationale belevering van retailketens (in omringende landen) een van de ambities. 

Participatie is mogelijk

Participatie in het aandelenkapitaal is bespreekbaar mits de betreffende investeerder toegevoegde waarde levert en financieel kan opschalen in de komende jaren. 

Het gezochte kapitaal bedraagt daarom minimaal 150K Euro. Het overnemen van de volledige inkoopfinanciering behoort tot de mogelijkheden. 

Interested? Please contact us