Geïntegreerde oplossing voor de transportsector (SaaS, Cloud) zoekt co investeerder

Multiple systemen betekent extra kosten

In de transportsector (in heel Europa) is het gebruikelijk dat een onderneming werkt met 3 tot 5 of zelfs meer systemen (verschillende software oplossingen). Oplossingen die elk een gedeelte van de bedrijfsvoering overzien. 

Dit leidt tot onnodige extra kosten en een versnippering van relevante bedrijfs-, klant- en marktdata èn tot een suboptimale bedrijfsvoering. 

De afgelopen periode is nog eens gebleken hoe kwetsbaar transportondernemingen zijn, zelfs in hun bestaan, maar in ieder geval in hun winstgevendheid. 

Groeiend en klaar om verder uit te rollen in de (internationale) markt

Onderneming is gereed om verder te groeien en de marktpenetratie op te voeren. 

De cloud oplossing werkt voor transportondernemingen van elke omvang (enkele voertuigen tot een vloot van meer dan duizend voertuigen). 

Er wordt al gewerkt voor toonaangevende partijen in de sector.

Het business model van deze onderneming is gebaseerd op abonnementen (die variëren op basis van de omvang van de vloot). 

Nieuwe generatie software oplossing

Betreffende onderneming heeft – met “inhouse developers” – een nieuwe generatie software oplossing ontwikkeld, waarin alle facetten van de bedrijfsvoering van een transportonderneming integraal zijn opgenomen. Voor alle functionarissen in een transport onderneming, inclusief mobile App voor de chauffeurs. 

Op 1 januari 2021telt Nederland zo’n 120.000 vervoersvergunningen voor vrachtwagens en een veelvoud aan voertuigen in expres- en koeriersdiensten. 

De Nederlandse (en Europese) transportsector is qua aantal spelers enorm, derhalve met een zeer lage concentratiegraad.   

Bij de kleinere spelers is een toenemende (maar vaak nog latente) noodzaak tot digitaliseren. 

De grotere spelers, als gezegd, werken vaak suboptimaal met meerdere oplossingen en oriënteren zich op gespecialiseerde Cloud oplossingen voor de sector.

Actieve participatie

Gezocht wordt een actieve participant (MBI is mogelijk) bij voorkeur met wortels in (internationale) logistiek en wegvervoer. 

Onderneming biedt een substantiële aandelenparticipatie in combinatie met een gezocht werkkapitaaloplossing. De totale kapitaalbehoefte bedraagt 500K Euro. 

Interested? Please contact us