DNA The New Shareholder werkt primair met u samen in het vinden van Kapitaal en Investeerders, in het vinden van de nieuwe aandeelhouder. Maar als we toch samen onderweg zijn… dan denken we graag mee over uw bedrijfsontwikkeling.

Want het gaat erom hoe medewerkers hun werk doen, hoe processen worden ingericht en uitgevoerd en hoe de onderneming als geheel functioneert. Door hier bewust mee bezig te zijn en te kijken waar verbetering mogelijk is, kan de prestatie van een bedrijf worden verhoogd.

Het is belangrijk om hierbij niet alleen te kijken naar de resultaten op korte termijn, maar ook naar de lange termijn. Investeringen in bijvoorbeeld de ontwikkeling van medewerkers of verbetering van processen kunnen op korte termijn kosten met zich meebrengen, maar op de lange termijn leiden tot betere financiële resultaten.

Door dus naast het vinden van investeerders ook bewust aandacht te besteden aan bedrijfsontwikkeling en de activiteiten van medewerkers, kan een onderneming optimaal presteren en groeien.

De juiste activiteit in de juiste markt(en)

"Wat is 'activiteit'? En wat leidt tot meer omzet en winst?"

Een passende management- en ondernemingsstructuur

"Ja ok, maar wat leidt tot meer omzet en winst?"

Een doordacht verkoopproces en voldoende financiële middelen

"Zeker, maar leidt dat nou tot meer omzet en winst?"

Aan het denken gezet?

Dat is een goed begin

Activiteit is een ander woord voor gedrag

Doorbreken

Als routines niet goed (meer) zijn, moeten ze doorbroken worden.

De “gevestigde orde” heeft moeite met het doorbreken van routines.

Men vreest de gevolgen.

En die zijn er ook…  vooral als er niet wordt ingegrepen.

Aanscherpen

Slijtage.

Op zich goede routines, waar sleetsheid is ontstaan.

Die moet er uit. Terug naar het oude niveau of zelfs beter.

Creëren

Jong en ambitieus, maar bepaalde patronen en routines ontbreken.

Terwijl ze er wel zouden moeten zijn, om de effectiviteit te vergroten.

Routines komen vanzelf, maar dat kunnen ook de verkeerde zijn.

Afkijken van de gevestigde orde en daarna weer afleren... best lastig.

Liever direct de juiste routines aanbrengen.

Gedrag (activiteit) van mensen leidt naar resultaat, maar niet vanzelf naar optimaal resultaat

DNA The New Shareholder werkt primair met u samen in het vinden van Kapitaal en Investeerders, in het vinden van de nieuwe aandeelhouder. 

Er zijn vele factoren die invloed hebben op de prestaties van een onderneming, zoals de markt, concurrentie, technologie en interne processen. Het is daarnaast ook belangrijk om kritisch te kijken naar het gedrag en de activiteiten van uw organisatie en te blijven zoeken naar mogelijkheden om deze te verbeteren en te optimaliseren.

Daarbij is het belangrijk om niet alleen te focussen op korte termijn doelen, maar ook op lange termijn visie en strategie. Activiteiten moeten passen binnen het grotere geheel van de onderneming. Door bijvoorbeeld investeringen in innovatie en ontwikkeling, kan de onderneming duurzaam groeien en zichzelf blijven verbeteren.

Kortom, gedrag en activiteit zijn belangrijke factoren bij het bereiken van resultaat; uiteraard naast het kritisch blijven kijken naar alle aspecten die van invloed zijn op de prestaties van uw onderneming. Alleen zo kunnen we samen werken aan een optimaal resultaat.

 

 

Over Rob Berghuis

Rob Berghuis heeft trainingen en coaching trajecten verzorgd voor honderden professionals, managers en directeuren. En daarbij ontwikkelingsprogramma’s uitgerold voor grote ondernemingen zoals T-Mobile, De Heus Animal Feed, Renault-Nissan, Bloemenveiling Aalsmeer, Philips, DNV KEMA en Nissan Europe, maar ook voor tientallen MKB ondernemingen. Een behoorlijke track record in het concreet realiseren van:

  • adequaat reageren op veranderingen zoals overname, fusie en (verwachte) ingrijpende wijzigingen in de markt.
  • verkoopverbetering (meer omzet, minder kosten, nieuwe markten).
  • verbeterde aansturing door het management en daarmee het verbeteren van operationele prestaties.

Leg uw vraag aan ons voor